Medlemsinformation 2021 - Plast og Emballage - Medlemsinformation nr. 5/2021

Betina  Bihlet

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 31 53.

Billedet viser en klase bananer pakket i klart plast, billedet er brugt som forsidebillede til Plast og Emballages Medlemsinformation nr. 5-2021

Medlemsinformation 2021 - Plast og Emballage - Medlemsinformation nr. 5/2021

LEDER: Det er de fleste bekendt, at der er meget stor fokus på bæredygtighed, klimabevidsthed og i det hele taget en bedre og mere ansvarlig udnyttelse af klodens ressourcer. Det kan være meget svært at gennemskue forskellige sammenhænge, for regnestykket bag er kompliceret, og for den enkelte virksomhed eller forbruger kan det være helt uoverskueligt. Et godt eksempel er den fortsatte debat om plastemballage. Nogle ser plastemballage som det helt store miljøproblem, mens andre ser plastemballagen som løsningen på samme miljøudfordringer.

Læs hele lederen her: Miljøet og plastemballagen én gang til

Læs flere udvalgte artikler fra Medlemsinformation herunder, eller læs hele magasinet i PDF-readeren i bunden af siden.

Figuren viser hvordan man sprøjtestøber plast. Sprøjtestøbning er den mest udbredte metode til fremstilling af plastprodukter.

Der har gennem de seneste år været en tiltagende konsensus om, at verdens plastforbrug bør reduceres. Plasten, som det vores bæreposer eller plastikkopper er lavet af, er som regel dannet fra fossil råolie fra undergrunden eller fra andre kilder som fx det ekstra forurenende tjæresand og olieskifer - og mængderne er ikke uudtømmelige. 

Læs hele atiklen her: Alternativer til plast som materiale?

Billedet viser yoghurtbægre produceret af den nyudviklede pulp med den nye coating. Billedet er brugt i Plast og Emballages Medlemsinformation nr. 5-2021

Det danske fødevareerhverv står overfor en gennemgribende omstilling til en grønnere produktion. Fødevareproducenter og udstyrsleverandører efterspørger hjælp i form af konkrete metoder og udstyr m.m., der kan katalysere produktion og eksport af såvel klimaneutrale fødevarer som ny klimavenlig teknologi til verdens fødevareproducenter.

Læs hele atiklen her: Papirbaseret bæredygtig emballage egnet til food-service, detail- og e-handel