Medlemsinformation 2021 - Plast og Emballage - Medlemsinformation nr. 2/2021

Betina  Bihlet

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 31 53.

Billedet viser fire træskeer med forskelligt krydderi i orange farver - billedet er fra Pexel og taget af Marta Branco

Medlemsinformation 2021 - Plast og Emballage - Medlemsinformation nr. 2/2021

LEDER: Det er en kunst at kunne skelne skidt fra kanel. Det gælder også, når det drejer sig om genanvendt plast, hvor sporbarhed kombineret med faglig indsigt er nødvendige ingredienser, når vores Plastlaboratorium bliver bedt om at kunne føre bevis for, at et produkt indeholder materiale genanvendt fra plastaffald.

Læs hele lederen her: Genanvendt plast - kan vi skelne?

Læs flere udvalgte artikler fra Medlemsinformation herunder, eller læs hele magasinet i PDF-readeren i bunden af siden.

Illustrationen viser, hvordan udviklingscenter for industriel bioøkonomi tager udgangspunkt i markedets behov for nye råvarerTeknologisk Institut har netop igangsat de nye kontrakter med Videnskabsministeriet om udvikling af services til gavn for danske virksomheder. Blandt de vigtige initiativer er et udviklingscenter for industriel bioøkonomi. Center for Plast og Emballage er med i kontrakten for at sikre nye bæredygtige løsninger til plast – og emballageindustrien.

Læs hele atiklen her: Vigtig satsning på biobaserede materialer de næste fire år

Figuren viser en sprøjtestøbemaskine samt diagram over sprøjtestøbeprocessen

Det er en velkendt teknologi og etableret produktionsform at støbe produkter ud fra våd papirpulp. Mest velkendt i Danmark er nok æggebakker, hvor pulpen presses i en porøs form, hvorved vandet trækkes ud, og emnet bliver formstabilt. Teknologisk Institut råder i den forbindelse over udstyr til at fremstille emner med denne produktionsmetode. Vi har løbende opgaver til virksomheder, hvor vi laver småskala-produktioner på et par hundrede emner. 

Læs hele atiklen her: Sprøjtestøbning af papirmasse