Artsbeskrivelser - Svamp og skadevoldende organismer - Skimmelsvampe udendørs

Ulf  Thrane

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 14 89.

Artsbeskrivelser - Svamp og skadevoldende organismer - Skimmelsvampe udendørs

Skimmelsvampe udendørs

Misfarvning af træ oplagret på tømmerplads.Skimmelsvampe vokser på alle materia­ler, hvor den relative luftfugtighed i ma­terialeoverfladen er tilstrækkelig høj, dvs. oftest mere end 75%.

Skimmelsvampe kan vokse i/på maling på træ og pudsede overflader og på andre materialer. På en facade bliver væksten naturligvis mest synlig når underlaget er lyst farvet og skimmelsvampene er typer med mørkfarvet mycelium eller sporer. Skimmelsvampene gør ikke skade på selve materialerne og kan i de fleste tilfælde let bekæmpes med et middel, der indeholder skimmelhindrende stoffer eller et almindeligt desinfektionsmiddel. Desinfektionsmidler har i reglen ikke nogen langtidseffekt. Man skal desuden være opmærksom på risikoen for misfarvning ved afvaskning og behandling. Sidder skimmel­svam­pene i en malingsfilm kan det være nødvendigt at afrense malingen før videre behandling.

Skimmelsvampe indendørs læs mere på siden om skimmelsvampe.