Energirenovering 2020 - Valg mellem løsninger til energirenovering - beslutningsværktøj

Iben  Østergaard

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 23 94.

Diverse energirenoveringspakkeløsninger

Energirenovering 2020 - Valg mellem løsninger til energirenovering - beslutningsværktøj

Beslutningen om en energirenovering skal tages på et overskueligt grundlag, især hvis der skal vælges mellem flere alternative muligheder.

Beslutningsstøtteværktøjet (BSV) er udviklet som en hjælp til bygherren og rådgiveren i den afgørende dialog om energirenovering med pakkeløsninger - løsninger, der sikrer at byggeriet ikke skal energirenoveres yderligere på et senere tidspunkt.

De beregnede resultater – energimærkeændring, BR2015 renoveringsklasse, energibesparelser, totaløkonomi, miljømæssig bæredygtighed og tilhørende vurdering af fordele og ulemper, er nyttige som oplæg til byggeprogrammet med ønsker og krav til energirenoveringen. Værktøjets detaljeringsgrad svarer til dette formål.

Værktøjet kan anvendes i idé- og planlægningsfasen af et energirenoveringsprojekt og kan anvendes på typiske bygninger - traditionelt boligbyggeri, kontorbyggeri og institutioner, der skal energirenoveres.

Skærmdumps fra beslutningsstøtteværktøjet BSV

  1. Definér bygning og samtlige mulige forbedringer
  2. Sammensæt en pakkeløsning ud fra beregnede konsekvenser af enkelttiltag
  3. Se konsekvenser for energimærke, energiforbrug, økonomi, miljømæssig bæredygtighed, samt fordele og ulemper for pakkeløsningen, og for alternativer 

Mere information om BSV i nedenstående pdf:

 

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?

Kurset ”Beslutningsstøtteværktøj til energirenovering”, henvender sig til bygherrer, kommuner, afdelingsbestyrelser, rådgivere og entreprenører. Kurset udbydes via Teknologisk Instituts hjemmeside. På kurset får deltagerne gennemgået baggrunden for værktøjet, lærer at bruge det, og får en kopi til eget brug.

Logo: Styrelsen for Forskning og Innovation