Rengøring med mindre vand

Anette Granly Koch

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 25 39.

rengør

Rengøring med mindre vand

Projektets formål:

Formålet er at reducere det samlede ressourceforbrug anvendt til rengøring i kødindustrien, uden at gå på kompromis med den nuværende rengøringskvalitet, fødevaresikkerhed eller arbejdsmiljø.

Målene er at:

  • Reducere det samlede forbrug af vand anvendt til rengøring gennem en målrettet indsats i udvalgte områder
  • Gøre det muligt at anvende procesvand til en del af grovrengøringen 
  • Reducere det samlede forbrug af tid (mandetimer) anvendt til rengøring
  • Reducere forbruget af kemi anvendt til rengøring og/eller introducere mere miljøvenlige løsninger

 

Projektstatus 1. kvartal 2021

Det vigtigste nye output er, at projektets aktiviteter og fokusområder er blevet konkretiseret i samarbejde med projektets følgegruppe.
Følgende er blevet fastlagt:

•Det nuværende vandforbrug relateret til rengøring skal fastsættes, og de nuværende rengøringsprocedurer skal observeres i forhold til at finde mulige optimeringer.

•Der skal afholdes en workshop med titlen ”Cleaning with Less water”, hvor relevante virksomheder præsenterer interessante metoder, procedurer eller teknologier, der kan bruges til at nytænke rengøring, så der bruges mindre vand.

•Der skal udarbejdes generiske risikovurderinger til genanvendelse af procesvand til rengøring, der fx relateres kontamineringsniveau og opbevaring (tid og temperatur).

Den næste store aktivitet i projektet er at indsamle data for det eksisterende vandforbrug til rengøring i kødindustrien, samt observere den nuværende rengøringsprocedure på forskellige virksomheder. Desuden skal der planlægges workshop for metoder til grovrengøring med mindre vand.