Intelligent HVAC til intelligent byggeri - Artikler og publikationer

Maria Louise Bønnelykke

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 19 90.

Intelligent byggeri - billede af bygning

Intelligent HVAC til intelligent byggeri - Artikler og publikationer

Nedenfor kan artikler og publikationer med fokus på intelligente teknologier og styringer downloades. Siden opdateres løbende.

 

Folder: DataEnergyLab

DataEnergyLab er rammen for samarbejde mellem Teknologisk Institut og danske virksomheder om udvikling og dokumentation af intelligente HVAC-teknologier. Download folderen her:

 

 

Folder: Digitale løsninger: Optimeret energiforbrug, indeklima og drift

Udviklingsopgaver i DataEnergyLab: Muligheder og Cases. Download folderen her:

 

 

Rapport: Internet of Things - på vej til at blive hverdag

55 procent af de danske virksomheder med energiprodukter har allerede taget hul på at udnytte data fra deres produkter. Analysen fra ”Analyse og Erhvervsfremme” på Teknologisk Institut er baseret på interviews af 303 ledere i danske virksomheder med energiprodukter. Interviewene er gennemført i 2018. Download rapporten her:

 

 

Idèkatalog: Anbefalinger til implementering og forankring af intelligente teknologier

Med udgangspunkt i erfaringer fra tidligere gennemførte projekter som fx ”Intelligent interaktion mellem bygninger og brugere”, ”Energivisualisering i Korngården”, ”SEBUT” samt ”COORDICY” er idékatalog udarbejdet inkl. en model for, hvordan man i organisationer som fx kontorbygninger, boligforeninger, kommuner, forsyningsselskaber osv. bør implementere en intelligent teknologi som energivisualisering hvis det forventes at føre til en vedvarende brug. Målgruppen for idékataloget er bygningsadministratorer, kommuner og driftsansvarlige, men vil også være relevant for andre, der arbejder med adfærdsorienteret energistyring i større bygninger. Download idékataloget her:

 

 

Manual for optimeret energiadfærd og drift i intelligente bygninger

Projektet "Intelligent interaktion mellem bygninger og brugere" blev udført i 2018 med støtte fra Energistyrelsen. Udgangspunktet for projektet er FN Byen, som huser FN-organisationerne i Danmark. FN Byens Campus 1 er bemærkelsesværdig i forhold til bæredygtighed og intelligente funktioner - fra solceller og automatisk solafskærmning til havkøling og indsamling af regnvand. Manualen præsenterer projektets resultater i form af vejledninger til metoder, fokusområder og tiltag. Download manualen her:

 

 

Intelligente bygninger - case-samling

Intelligente bygninger tilfredsstiller brugernes behov for funktionalitet og et behageligt, effektivt og sikkert miljø, med et lille ressourceforbrug. En intelligent bygning har typisk, men ikke nødvendigvis, et højt niveau af IKT-installationer, bygningsautomatik, og integrerede systemer, som sikrer omkostningseffektivitet gennem optimering af funktioner og ressourceforbrug. Bygningen kan tilpasses ændrede behov og ændringer i de omkringliggende infrastrukturer, og endelig dokumenteres løbende forholdene i bygningen, hvor relevante alarmer sætter driftspersonalet i stand til hurtigt at kunne udbedre fejl og mangler. Se eksempler på intelligente bygninger af varierende kompleksitet. Download casesamlingen her: