Medlemsinformation 2019 - Plast og Emballage - Medlemsinformation nr. 1/2019

Betina  Bihlet

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 31 53.

Plastaffald

Medlemsinformation 2019 - Plast og Emballage - Medlemsinformation nr. 1/2019

LEDER: Plast giver anledning til hovedbrud, men burde også give anledning til grundige refleksioner over de muligheder det giver danske virksomheder.

En international bevågenhed omkring plast i naturen, mikroplast i havene og klimaændringer har sat fokus på plastaffald som et globalt miljøproblem. Den rigtige genanvendelse af plast kan gøre Danmark 1,6 mia. kr. rigere hvert år.

Danmark bør satse på både alternative løsninger til plast – f.eks. baseret på biomasse, og processer, der kan opgradere den indsamlede plast til noget nær nyvarekvalitet.

Læs hele lederen her: Klimadagsordenen blev til en affalds- og ressourcedagsorden for plast

 

Læs flere udvalgte artikler fra Medlemsinformation herunder, eller læs hele magasinet i PDF-readeren i bunden af siden.
 

PapkopperI 2018 deltog Teknologisk Institut for første gang i Sustainability in Packaging Europe-arrangementet og viste vores udvikling i retning af forbedret emballagebæredygtighed: Designmanual for emballageløsninger der kan genanvendes, støbt papiremballage med bionedbrydelige barrierelag mv.

Læs hele artiklen her: Sustainability in packaging Europe 2018: Fokus på udvidet producentansvar

PlastaffaldInteressen for udviklingen af bæredygtige og biobaserede materialer fra især byggebranchen og møbelbranchen, har fået Teknologisk Institut til at investere i nyt udstyr til blanding og forarbejdning af materialer til biokompositprodukter.

Læs hele artiklen her: Ny maskine skal øge biomaterialer i komposit