Elektriske systemer - Projekter

Lasse Stenhøj Ingvardsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 11 99.

Elektriske systemer - Projekter

2LIPP 2023-2026ffff

På Bornholm deltager Teknologisk Institut i et nyt europæisk innovationsprojekt for at demonstrere et hybridt energilagringssystem, der udvider kapaciteten for energilagring ved at integrere kraft- og kraftvarmeværkers position i elnettet. Målet er billigere implementering af energilagring og en hurtigere overgang til grøn energi i Europa.

Læs mere om projektet her

EFFORT 2023-2025fff

I et nyt ELFORSK-støttet energiprojekt vil Teknologisk Institut i samarbejde med otte partnere undersøge mulighederne for fleksibilitet og sektorkobling på Hirtshals havn gennem intelligent brug af data.

Læs mere om projektet her

DynFlex 2022-2025tew

Projektet DynFlex fokuserer på at integrere store PtX-anlæg i energisystemet med høj fleksibilitet for at støtte udvidelsen af vedvarende energikilder som vind og sol. Gennem udvikling af metoder til simulering, kontrol og driftsoptimering samt testfaciliteter i laboratorier og i fuld skala, sigter projektet mod at skabe sikre, fleksible og effektive PtX-anlæg.

Læs mere om projektet her

HELIOS 2021-2024ddd

I samarbejde med Aarhus Universitet og 16 andre partnere udvikler Teknologisk Institut et nyt hybridbatterikoncept til elbiler. Formålet er at skabe et letvægts, miljøvenligt design, der kan tilpasses elbiler og elbusser ved hjælp af innovative materialer, indpakningsdesign og smart styring for at sætte nye standarder for ydeevne, sikkerhed, levetid og genanvendelse.

Læs mere om projektet her

ALIGHT 2020-2025ny1

Projektet ALIGHT sigter mod at demonstrere fremtidens CO2-neutrale lufthavn med Københavns Lufthavn som fyrtårn. Ved at udvikle og implementere bæredygtige biobrændstoffer og energiløsninger, herunder energilagring og intelligent infrastruktur, søger projektet at skabe en model for grøn omstilling i luftfartssektoren.

Læs mere om projektet her

WABAT 2019-202266

WABAT-projektet udvikler en automatiseret batteritester til mekanikerværksteder, baseret på Batnostic-metoden fra EUDP-projektet. Projektet muliggør en uafhængig vurdering af batteriets tilstand på elektriske biler gennem DC-hurtigladerstikket, hvilket er afgørende for brugt elbilmarkedet.

Læs mere om projektet her

SMILE 2017-2021ny2

Projektet SMILE har som hovedmål at demonstrere 9 innovative teknologiske løsninger i storskala smart grid demonstrationsprojekter på Orkneys, Samsø og Madeira. Disse løsninger omfatter blandt andet batteriteknologi, el til varme, el til brændstof, vandkraft, elbiler og prædiktive algoritmer. Teknologisk Institut deltager med fokus på transport og elektriske systemer i projektet.

Læs mere om projektet her

SafeBESS 2017-2018juj

Projektet SafeBESS sigter mod at sikre tryghed og sikkerhed for ejere af net-tilsluttede batterianlæg i Danmark. Med den forventede stigning i solcelleproduktion og batterikapacitet i de kommende år er det afgørende at adressere sikkerhedsrisici og øge bevidstheden om korrekt håndtering af batterianlæg.

Læs mere om projektet her

Benchmark af batterianlæg 2017-2018

Projektet har til formål at udvikle og validere testmetoder, der muliggør en kvantitativ sammenligning af net-tilsluttede batterianlæg til bygninger. På sigt vil det dermed blive lettere for installatører og forbrugere at navigere i landskabet af batterianlæg.

Læs mere om projektet her

BATNOSTIC 2016-2018ddd

BATNOSTIC er et banebrydende projekt, som har udviklet en metode til at vurdere tilstanden af elbilens batteripakke - uden indgreb i elbilens OEM.

Læs mere om projektet her

BESS 2014-2016

BESS projektets formål er at få økonomisk overblik samt erfaring med at udvikle og teste batterier som energilagersystemer til fremtidens elsystem. Projektets mål inkluderer drift af to store net-tilsluttede batterisystemer, analyse af driftsmønstre, test af battericeller samt implementering af et nedskaleret net-tilsluttet batterisystem.

Læs mere om projektet her