Infrastruktur og anlæg - Kvalitet og holdbarhed i vejbelægningen

Anders  Kargo

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 29 31.

En typisk dansk landevej

Infrastruktur og anlæg - Kvalitet og holdbarhed i vejbelægningen

Teknologisk Institut har, gennem mange år, haft en stærk position på betonområdet. Nu har Teknologisk Institut udvidet forretningsområdet, så eksperter i dag kan servicere den brede anlægssektor med specialistviden på en række andre områder, herunder rådgivning om asfalt, veje, belægninger og prøvning af materialer til infrastrukturen.

Der bliver i disse år investeret store summer i den danske infrastruktur, især på det statslige vejnet. Det er ikke ensbetydende med, at man i fremtiden kan læne sig tilbage med god samvittighed, tværtimod!

Vejkapitalen er gennem årtier blevet negligeret som følge af indsatser på andre områder og ikke mindst pga. økonomiske kriser. De store investeringer er en nødvendig del af den vedvarende indsats i at bibeholde vejkapitalen, men investeringerne må ikke stå alene. Hvis vejkapitalen skal opretholdes, skal indsatsen rettes mod alle aspekter af de opgaver investeringerne afstedkommer.

Opnåelse af gode, formålstjenelige og holdbare belægningsarbejder kræver målrettet indsats fra den tidlige planlægning til den efterfølgende anlægsfase samt drift og monitering. Valg af belægningsløsning, pris- og kvalitetsbevidst tilbudsindhentning, kritisk gennemgang af tilbuddene, professionelt udlægningsarbejde, og den efterfølgende kontrol og løbene tilstandsvurdering, er nødvendig for at opnå fuldt udbytte af den store investering det er, at få lagt et nyt slidlag eller renoveret en bro. Det er et spørgsmål om at være på forkant.

Med årelang ekspertise i beton, bundne (fx asfalt) og ubundne (grus m.m.) lag, vejopbygning og moniteringsmetoder, vil Teknologisk Institut kunne hjælpe offentlige myndigheder, virksomheder, og private interessenter til at træffe de rigtige valg før, under og efter et belægningsarbejde.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe med?

  • Gennemgang og kvalitetskontrol af nyudlagte belægninger på broer og veje.
  • Granskning eller udarbejdelse af udbudsmateriale til slidlags- og anlægsarbejder for private grundejere og offentlige myndigheder.
  • Rådgivning om valg af belægnings- og reparationsmetoder.
  • Tilstandsvurdering af bro- og vejbelægninger.
  • Produktudvikling af nye materialer og udførselsmetoder.
  • Rådgivning ifm. CE-mærkning og miljøvaredeklarationer.