Bygningsskader og tilstand - Udtørring og affugtning af bygninger

Kathrine Birkemark Olesen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 22 16.

Betonskader

Bygningsskader og tilstand - Udtørring og affugtning af bygninger

Hurtig udtørring af bygningskonstruktioner er ofte forbundet med store omkostninger til selve udtørringsprocessen i form af el og varme. Det umiddelbare alternativ vil være udsættelse af indflytningen og evt. lang genhusning, hvilket er endnu dyrere.

I samarbejde med entreprenører og rådgivere, udvikler Teknologisk Institut energieffektive ventilationsbaserede udtørringsprocesser, som forkorter udtørringstiden og energiforbruget med op til 90 %.

Vi dokumenterer også fugtforholdende i udtørringsprocessen og i den forbindelse har vi udviklet et system for kvalitetskontrol, som hjælper entreprenøren til at optimere sin udtørringsforretning. Endvidere kan systemet anvendes til at afsløre eventuelle projekterings- og udførelsesfejl.

På Teknologisk Institut råder vi over en række avancerede teknologier (software, måleudstyr og anden hardware), der giver unikke muligheder for at realisere avancerede udtørringsløsninger, der minimerer omkostningerne i byggefasen og måske specielt i situationer, hvor det er gået helt galt.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?

  • Planlægning af energi- og omkostningseffektiv udtørringsforretning
  • Udvikling af specialløsninger til udtørring af bygninger
  • Kvalitetskontrol af udførte fugtsikringer også i forbindelse med energirenoveringer
  • Rådgivning om anvendelse af selvudtørrende beton.

Cases

Projektrapport