Infrastruktur og anlæg - Fødselsattest for betonkonstruktioner

Claus  Pade

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 21 83.

Fødselsattest for betonkonstruktioner

Infrastruktur og anlæg - Fødselsattest for betonkonstruktioner

Med henblik på drift og vedligehold af betonbygværker har vi på Teknologisk Institut udarbejdet en skabelon for en såkaldt ”fødselsattest” – et dokument som på en overskuelig måde samler informationer om et bygværks oprindelige design samt resultater fra en inspektion af det nyopførte bygværk. Dokumentet medtager således informationer vedrørende afvigelser og diverse udførelsesfejl, som er opstået i forbindelse med byggefasen, og som kan være kritiske med hensyn til opfyldelse af byggeriets specificerede levetid. Andre specifikke detaljer, som er vigtige for den aktuelle konstruktions holdbarhed og levetid, f.eks. oplysninger om eksponeringsmiljø, dæklagstykkelser og betonens permeabilitet, indgår også som en del af dokumentet.

En sådan fødselsattest kan bruges som et nyttigt afsæt for udarbejdelse af en vedligeholdelse- og reparationsstrategi for et betonbygværk, og dokumentet danner desuden et værdifuldt grundlag for at kunne sammenligne den aktuelle og den oprindeligt tiltænkte performance af en konstruktion.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe med?

  • Oprettelse af fødselsattest for en nyopført betonkonstruktion, som medtager dokumentation af kritiske konstruktionsdetaljer og diverse udførelsesfejl.
  • Udarbejdeles af fremtidig vedligeholdelses- og reparationsstrategi for betonkonstruktioner på basis af fødselsattester.