Kurser

Billede der illustrerer kurset

Kurser i agil projektledelse

Agile metoder kan hjælpe projekterne med at blive langt bedre til at levere det rigtige produkt - hurtigere og billigere.

Lær, hvordan man får det bedste samarbejde mellem udvikling og kunde, og hvordan man coacher og faciliterer sit team til høj produktivitet og høj kvalitet.

På alle kurserne bliver du undervist af erfarne fagspecialister, der hjælper dig med at hæve dit niveau og blive en endnu større ressource på din arbejdsplads.

Husk: Er I flere fra din arbejdsplads, der har behov for samme opkvalificering, så tilbyder vi tilpassede firmakurser.

Læs mere
Filtrér kurser 
Filtrér
   {{data}}
   {{data}}
   {{data}}
   {{data}}
   {{data}}
   {{data}}
   Ingen kurser opfylder dine filtre

   Men vi har 54 andre kurser inden for Agil projektledelse.

   Få ny inspiration til din kompetence­udvikling

   Unikke tilbud, relevante artikler og nyt om vores kurser og uddannelser.

   Indtast venligst et validt navn
   Tilmelder nyhedsbrev
   Tak for din tilmelding
   Teknisk fejl

   Der er desværre en systemfejl på nuværende tidspunkt. Du kan alternativt skrive en mail til kurser@teknologisk.dk

    

   Hvad er agil projektledelse?

   Agil projektledelse betyder kort fortalt, at man arbejder i såkaldte sprints. Et sprint er, når arbejdet deles op i mindre dele. I agile projekter anser man nemlig ikke verden for statisk, men at man løbende bliver klogere gennem projektforløbet. I agil projektledelse prioriterer du altså løbende mellem opgaverne, alt efter hvad der giver mest værdi, samtidig med at projektets produkter og resultater løbende evalueres og testes.

   Metoder inden for agil projektledelse

   Der findes en række metoder inden for det agile paradigme:

   • Scrum
   • Kanban
   • XP

   Hvad er Scrum?

   Scrum er langt den mest anvendte agile udviklingsmetode. Ordet Scrum er en term fra spillet rugby og en forkortelse for 'scrummage', som betyder skærmydsler.

   I et Scrum projekt er de typiske roller: Development team, Scrum Master og Product Owner. Læs mere om Scrum rollerne

   Agil projektledelse vs. traditionel projektledelse

   Agile projekter står i modsætning til mere traditionelle ”vandfalds”- eller plandreven projekter, hvor man ønsker at beskrive og planlægge hele projektforløbet i starten af projektet. Problemerne med de mere traditionelle metoder kan være, at man i praksis ikke kan overskue hele projektet fra starten. Man kender ikke alle ønsker og behov, og man tager ikke højde for, at omverdenen og vilkår måske ændrer sig undervejs.

   I agile projekter laver du noget planlægning i starten af projektet. Herefter går det agile projektteam i gang med at udvikle de vigtigste og højst prioriterede dele af produktet. Efter en udviklingsperiode vurderer, tester og evaluerer interessenterne det udviklede, og det besluttes, hvad der nu skal prioriteres udviklingsmæssigt. Derefter laves der igen planlægning, og det agile projektteam udvikler de prioriterede dele. Sådan fortsætter projektet i et antal ”sprints”, indtil man har et resultat, der kan give de ønskede forretningsmæssige gevinster. Agile projekter består således af et antal iterationer, der gentages, så længe det giver mening.

   Podcast om det agile metodelandskab

   Du kan også lytte til vores podcast-episode #17 'Det agile metodelandskab'. I afsnittet taler vi med Ole Jepsen, der har hjulpet mange danske virksomheder og organisationer med at tænke deres projekter og forretning mere agilt. Ole mener, at den agile metode fejlagtigt bliver beskyldt for at virke udisciplineret – hvor korte sprints kan virke som om at ”man lægger asfalten mens man kører”. MEN, det kræver netop stor disciplin IKKE at lade sig friste til planlægge for langt frem. Lyt og kom med bag metoderne og mindsettet bag det agile metodelandskab.