Medicinsk udstyr og teknologi

Trine Rolighed Thomsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 18 28.

Sakse i en kurv

Medicinsk udstyr og teknologi

Medicinsk udstyr og teknologi er discipliner, der kræver specialisering og tværfagligt samarbejde. På Teknologisk Institut har vi ekspertisen og faciliteterne til at hjælpe din virksomhed med rådgivning, udvikling og laboratoriefaciliteter inden for en række forskellige områder.

Vores laboratorier og kompetencer dækker bl.a. følgende områder - klik på links under de enkelte områder for at læse mere:

 

PoseTÆTHED OG HYLDELEVETID
Sterilisation kan påvirke såvel device som den emballage, der sikrer sterilitet, og vi assisterer derfor virksomheder med at dokumentere, at deres produkter kan anvendes sikkert af slutbrugeren. Forud for tæthedsundersøgelserne 'udfordrer' vi produkterne ved at eksponere dem for accelereret ældning og forskellige former for belastning, der simulerer transport.


Glasblæs3D-PRINT
Center for Industriel 3D-print har solid erfaring med 3D-print og hjælper danske virksomheder med en lang række ydelser - fra produktudvikling og 3D-print-produktion til kvalitetskontrol. Vi printer i en lang række plast- og  metalmaterialer og har lavet emner til en række kunder i medico-industrien.


Dråbe fra slangeINSTALLATION OG KALIBRERING AF MEDICINSK UDSTYR
Vores kalibreringslaboratorier sikrer, at medicinalindustrien har sporbar kalibrering af deres måletekniske udstyr på højeste niveau - fx inden for temperatur, flowmåling, tryk og fugt. Vi rådgiver om måleteknik, valideringsmetoder og usikkerhedsberegninger for udstyr og samlede processer, og i forsknings- og udviklingsprojekter udvikler vi sammen med kunderne nye måletekniske metoder og sikrer viden om ydeevne for såvel produkt som produktion.

ReagensglasKEMISK OG MIKROBIOLOGISK LABORATORIUM
For medicinsk udstyr, som kommer i direkte eller indirekte kontakt med kroppen, er det et krav, at producenterne af medicinsk udstyr kender indholdet af de kemiske stoffer samt hvilke koncentrationer, brugere kan blive udsat for. Vi tilbyder kemiske  analyser i henhold til DS/EN ISO 10993-18. Resultaterne kan benyttes til at udføre en biologisk vurdering af det medicinske udstyr og til at dokumentere, om der er biologiske risici forbundet med anvendelsen af udstyret.

Maskine med små enhederPLASTANALYSE OG PROCESSERING
Vi arbejder med fokus på rette materialevalg samt akkrediterede standardtest af materialer (ISO, ASTM og DIN). Vi tilbyder hurtig sprøjtestøbning af prototyper, samt sprøjtestøbning af freeform geometrier ved brug af 3D-printede opløselige støbeforme.Vi forsyner også producenter med den nyeste viden om materialernes kemiske, toksiske og biologiske egenskaber i forbindelse med produktudvikling eller ved godkendelse af medicotekniske produkter.


Petriskål forstørretBIOFILM
Vi er eksperter i biofilm, molekylærbiologiske teknikker og skræddersyede testsystemer og løsninger. Vi tilbyder molekylærbiologiske specialistydelser til bl.a. udvikling af in vitro diagnostik, sensorer og vacciner.


PetriskålTRIBOLOGI
Vi arbejder med overfladebelægninger af medicinsk udstyr og produkter, bl.a. lavfriktionsbelægninger til dentale skruer, Sr-afgivende overflader til accelereret knogledannelse, porøs TiN til effektiv nervestimulering samt CrN-SS til højtydende sprøjtestøbeforme.

 

OPERATIONSMASKER OG MUNDBINDTest af medicinsk mundbind på Teknologisk Institiut
Operationsmasker, også kaldet mundbind, skal sikre trygheden for patienter og sundhedspersonale. Der findes forskellige typer til forskellige formål - modellerne hedder Type I, Type II og Type IIR. Maskerne ser umiddelbart simple ud, men kravene til deres funktionsegenskaber er relativt skrappe. For at de kan blive godkendt, skal de opfylde EN-standarden 14683. Vi tester som udgangspunkt ikke brugervenlighed af operationsmaskerne.

Vi kan hjælpe med at teste: