Kurser

Kurser i databaser

Deltag på kurser inden for SQL Server eller Business Intelligence på Teknologisk Institut. Vi har et bredt udvalg af kurser inden for databaser og BI, der går i dybden med det, du har behov for at lære, og som giver dig mulighed for certificering.

Vi udbyder kurser på alle niveauer. Vælg et eller flere af kurserne allerede i dag og øg dine kompetencer inden for området.

Læs mere

Hvad er en database?

Kort fortalt er en database et program, der gemmer, organiserer og strukturerer data. Med en database er det muligt at gemme en stor mængde data, og strukturere data, så du senere kan tilgå præcis den data du behøver information omkring.

I modsætning til data der er gemt i en fil, kan man i en database:

  • opdatere data uden information tabes pga. overskrivning
  • sammenkæde og arbejde med data på tværs af flere databaser samtidigt
  • med brugerdefinerede adgange begrænse adgangen til nogle oplysninger for fx bestemte brugere
  • reducere den tid, du bruger til at administrere data
  • hurtigt tilgå og analysere data
  • fremme en disciplineret tilgang til databehandling
  • forbedre kvaliteten og sammenhængen i informationen

Hvordan styres en database?

Oftest styres organiseringen af data af et 'databasestyresystem', som er baseret på en 'datamodel'. En databasemodel bestemmer den logiske struktur i en database og afgør grundlæggende, på hvilken måde data kan lagres, organiseres og struktureres. Det mest populære eksempel på en databasemodel er relationsmodellen, der bruger et tabelbaseret format.

Styresystemet til relationsdatamodellen anvender oftest sproget SQL (Structured Query Language). Tre udbredte styresystemer af denne type er MySQL, Oracle og Microsoft SQL Server.

Større fokus på dataindsamling og -behandling

I en verden som bliver mere og mere datadrevet prioriterer flere og flere virksomheder indsamling af detaljerede data om kunder, processer og strukturer. Dette betyder at der er større fokus på dataindsamling og -behandling samtidig med at det stiller højere krav til disciplinen når dette skal anvendes.

Stort vækstpotentiale

Sørger man for at sætte sit data i system og tilgå dette med omhu ligger der et kæmpemæssigt vækstpotentiale internt såvel som eksternt. Du kan med databaser og Business Intelligence (BI) samle og håndtere data om dine kunders købsadfærd, priserne på dine varer og de omkostninger der er forbundet til disse. Kort fortalt medfører den korrekte håndtering store muligheder.