Kurser

Kurser i cloud computing

Fremtidens digitale it-løsninger ligger i Cloud Computing også kaldet skyen. Teknologisk Institut tilbyder dig kurser inden for bl.a Microsoft Azure, Microsoft 365, Dynamics 365, Power Platform og Amazon Web Service, som udvikler dine kompetencer til at imødekomme nutidens krav til en moderne IT-afdeling og styrkelse af din virksomheds digitale transformation.

Microsofts rollebaserede kurser og certificeringer er målrettet din arbejdsrolle og de opgaver, du sidder med til daglig i Azure eller på andre cloudbaserede platforme.

Læs mere

Hvad er Cloud Computing?

Cloud Computing er - kort fortalt - levering af computertjenester, såsom servere, lager, databaser, netværk, software, analyse intelligens osv. via internettet.

Fordelene ved Cloud Computing

Cloud Computing indebærer en radikal ændring af den traditionelle tankegang med hensyn til IT-ressourcer inden for virksomhedsdrift. Her er de primære grunde til at vælge cloudtjenester:

  • Reducering af omkostninger
  • Øget produktivitet
  • Forbedret hastighed
  • Ydeevnen
  • Skalering efter behov og geografisk område
  • Styrkelse af sikkerhed

Typer af Cloud Computing

Ikke alle cloudmiljøer er ens, og der findes ikke én type cloud Computing, som passer til alle. Der er udviklet flere forskellige modeller, typer og tjenester, så du kan finde den rette løsning til dine behov. Men overordnet er der tre typer af Cloud Computing:

1) Public Cloud

En Public Cloud ejes og drives af en trejdepartsudbyder af cloudtjenester, som levere databehandlingsressourcer fx servere og lager via internettet. I forbindelse med en offentlig cloud ejes og drives al hardware, software og anden understøttende infrastruktur af cloududbyderen. Du har adgang til disse tjenester og kan administrere din konto ved hjælp af en webbrowser.

Public Cloud eksempler er Facebook, Gmail, Dropbox, Azure, Office365 mv.

2) Private Cloud

En private cloud omfatter ressourcer til Cloud Computing, som udelukkende bruges af en enkelt virksomhed eller organisation. En privat cloud kan være fysisk placeret i virksomhedens lokale datacenter. Nogle virksomheder betaler også tredjepartstjenesteudbydere til at hoste deres private cloud. En privat cloud er en cloud, hvor tjenester og infrastruktur vedligeholdes i et privat netværk.

3) Hybrid Cloud

Hybrid cloudmiljøer indeholder både Public og Private cloudmiljøer, som er forbundet af en teknologi, der tillader deling af data og programmer mellem de forskellige cloudmiljøer. Ved at tillade flytning af data og programmer mellem private og offentlige cloudmiljøer tilfører en hybridcloud større fleksibilitet, giver flere udrulningsmuligheder og hjælper din virksomhed med at optimere den eksisterende infrastruktur, sikkerhed og overholdelse af angivne standarder.