
Projektoversigt SAF 2023
Forsknings- og udviklingsprojekter, der har modtaget tilskud fra Svineafgiftsfonden (SAF) pr. 1. januar 2023
25 Automatisk kvalitetskontrol
      AP1. Detektion af brusk på overflader
      AP2. Kvalitetskontrol af slicevarer
      AP3. Nye målemetoder til kødindustrien
28 Den digitale fabrik
      AP1 Digital procesovervågning i opskæring og udbening
      AP2 Detektion og håndtering af bylder
      AP3 Monitorering af skærekvalitet
      AP4 VisStik II
29 Dyrevelfærd på slagtedagen
      AP1. Stressfri bedøvelse
      AP2. Viden om dyrevelfærd
30 Holdbarhed af kød i store forpakninger
31 Holdbarhedsmodel for plucksdele til humant konsum
32 Klassificering og værdisætning af slagtekroppen
      AP1. Klassificering
      AP2. Værdisætning af hangriseslagtekroppen
33 Krav til fødevarekvalitet – kemisk/fysisk dokumentation
34 Metodiske problemstillinger indenfor mikrobiologi og sensorik
36 Ny procesteknologi i fødevareindustrien
      AP1. Procesteknologi i forædlingsindustrien
      AP4. Optimeret produktion af traditionel bacon
      AP5. Grøn, kontinuert og hurtig køling
37 Næste generation pakkeri 
      AP1. Hyperfleksibel pakning af brystflæsk, midterstykker og kamme
38 Optimal udnyttelse af animalske sidestrømme
      AP1. Procesoptimeret udvinding af protein fra griselunger
      AP2. Upcycling af animalske sidestrømme
      AP3. Blod som næringsbooster til petfood og fødevarer 
40 Platformbaserede robotter
     AP1. Automatisk pudsning af mørbrad
41 Prædikteret fødevaresikkerhed
     AP1. Validering af prædiktive modellers anvendelighed for hybridprodukter
     AP2. Vækstmodel for B. cereus i varmebehandlede kødprodukter
     AP3. DMRIPredict 2.0
42 Saltreduktion i spegepølser og bacon
43 Sporbarhedsteknologi
      AP1 Track gris fra landmand til slagteri
      AP2 Automatisk registrering af leverandørnummer og kønskode
      AP3 Sporbarhed med visiontracking
      AP4 Rettidig udvikling af produktions-IT
44 Transport af ikke-færdigudlignet kød
      AP1. Transport af ikke-færdigudlignet kød 
45 Uddannelse og forskning på kødområdet
46 Undgå vækst og toksinproduktion af Staphylococcus aureus
47 Vision til kødkontrol på slagterierne
      AP1. Vision til kødkontrol (slagtekrop)
      AP2. Vision til kødkontrol (plucks- og tarmsæt)
48 Vækstmodel, så pustning af kødprodukter og sammensatte produkter undgå