Presse - Pressemeddelelser

Niels  Tradsfeldt

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 27 69.

IPR og strategi

Presse - Pressemeddelelser

Her finder du de seneste pressemeddelelser fra Teknologisk Institut.

Har du spørgsmål, eller mangler du materiale, er du velkommen til at kontakte os på telefon +45 72 20 10 66.

2018

2017

2016

2015

 

17.08.2015

Alternativer til kød skal være mere klimavenlige
Forbrugerne efterspørger nye plantebaserede alternativer til kød. I fremtiden kan nye produkter gøres endnu mere klimavenlige ved at basere dem på nordiske råvarer. Et stigende antal forbrugere ønsker at skære ned på kødforbruget på grund af dyrevelfærd, sundhed og miljø. Derfor introduceres der flere og flere plantebaserede alternativer til kød på markedet. Nu skal næste generation af plantebaserede produkter gøres endnu mere klimavenlige ved at basere dem på nordiske råvarer som ærter, havre,
Det danske robotmiljø får nøglerolle i stor europæisk robotsatsning
Danmark, der efterhånden beskæftiger tusinder af ansatte inden for robotbranchen, kommer nu til at få en hovedrolle i et stort, europæisk robotprogram. Intet mindre end fjorten partnere – heriblandt tre danske – fra otte forskellige lande har iværksat Robot Union: Det første europæiske robot-accelerationsprogram finansieret af EU med et formål om at opdage, støtte og finansiere projekter i robotindustrien.
Hver medarbejder på Teknologisk Institut skaber fem job i samfundet
De europæiske forsknings- og teknologiinstitutter har stor betydning for den europæiske økonomi og jobskabelse, viser nyt studie. Den danske deltager i studiet, Teknologisk Institut, skaber flere job end gennemsnittet. For hver medarbejder på de uafhængige europæiske forsknings- og teknologiinstitutioner bliver der skabt fire andre job i de europæiske lande. For Teknologisk Institut er jobskabelsesfaktoren hele 4,73.
Ny visualiseringsteknologi hjælper virksomheder med produktudvikling
For at kunne bistå danske virksomheder med udvikling af nye produkter og sikring af produktkvaliteten inden for fx overfladebehandlinger, lægemidler og fødevarer har Teknologisk Institut investeret i nyt, højteknologisk Ramanudstyr. Udstyret, som er unikt i Danmark, gør det muligt at bestemme og visualisere, hvordan forskellige indholdsstoffer fordeler sig på mikroskopisk niveau.
Samarbejdende robotter skal være lettere at sikkerhedsgodkende
Vejen til sikkerhedsgodkendelse af samarbejdende robotter skal være kortere. Nyt, fælleseuropæisk projekt skal løfte arbejdsmiljøet for de såkaldte cobots.
Udledning af mikroplast fra tekstiler skal kortlægges
Mikroplast fra industriens tekstilvaskerier skal opdages og fanges inden det udledes i spildevandet I et nyt projekt vil Teknologisk Institut undersøge mulighederne for at måle udledningen mikroplast og tidligt i processen fjerne de mikroplastfibre, som naturligt udskilles under industrivask af f.eks. måtter. Projektet er støttet af Miljøstyrelsen og sker i samarbejde med bl.a Berendsen Textil Service A/S, som arbejder målrettet med at innovere deres vaskeprocesser for at reducere miljøpåvirk
UV beskyttelsen i tøjet kan forsvinde
Forbrugerne kan købe falsk tryghed, når de køber tøj, der er mærket som beskyttende mod solens skadelige UV stråler. Ikke alle mærkninger tager hensyn til, at tøjet bliver brugt og vasket, og her kan en stor del af UV beskyttelsen forsvinde.