Presse - Pressemeddelelser

Niels  Tradsfeldt

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 27 69.

IPR og strategi

Presse - Pressemeddelelser

Her finder du de seneste pressemeddelelser fra Teknologisk Institut.

Har du spørgsmål, eller mangler du materiale, er du velkommen til at kontakte os på telefon +45 72 20 10 66.

 

17.08.2015

Bedre indeklima med nye levende lys
Den verdenskendte danske hygge skal gøres endnu hyggeligere ved at udvikle nye levende lys, som udleder færre sundhedsskadelige partikler og gasser. Dette skal realiseres gennem en investering fra Innovationsfonden på 9,1 mio.kr. i projektet CANDLE.
Danmark fastfrosset på 12. plads i global konkurrenceevne
Danmarks globale konkurrenceevne ligger lige efter den internationale elite. For tredje år i træk ligger Danmark på 12. pladsen i World Economic Forums årlige måling af landenes konkurrenceevne. Ros og ris til Danmark.
Foodture Lab holder flyttedag
Foodture Lab vil i fremtiden være at finde sammen med de eksisterende laboratorier til fødevareudvikling, sensorik og analyser på Teknologisk Institut på Kongsvang Allé i Aarhus. Flytningen skal understøtte synergien mellem Foodture Lab og de øvrige fødevarefaciliteter. Dermed sikres optimale udviklingsforhold for små og store virksomheder i fødevareindustrien i Danmark.
Hospitalsscanning kan nu rykke ud i fødevarebranchen
CT-scanning er nu klar til at sikre kvalitet og øget effektivitet i fødevarebranchen. Som de første i verden har Danish Meat Research Institute (DMRI) på Teknologisk Institut udviklet avanceret CT-scanning, kendt fra hospitalerne til at kunne bruges i fødevareindustrien. Teknologien gør det muligt at skabe komplette 3D billeder af indhold og sammensætning af den individuelle fødevare til analyse og videre bearbejdning.
Madspild skal halveres i dejproduktioner
Nyt projekt vil halvere spild og sikre kvaliteten i dejproducerende virksomheder ved overvågning af ingredienserne og selve fremstillingsprocessen. Innovationsfonden har investeret 6 mio. kr. i projektet.
Virtual reality skal få velfærdsteknologi ud til borgerne
Ny platform med virtual reality skal lette vejen for bedre udnyttelse af velfærdsteknologi ude i kommunerne. Hver tredje af landets kommuner oplever, at accept af teknologi hos personale i plejesektoren er en barriere.